Logo PG Houten kleur
Een goed gesprek

Het kant 1, 3995 DZ, Houten, (030) 637 4986

Nieuws

katholieke kerk houtenChoral Evensong in katholieke kerk

Zondag 23 september is erin de katholieke kerk om 17.00 uur een “choral evensong”, gezamenlijk georganiseerd door de protestantse gemeente en de katholieke parochie.

De volledig in het Engels gezongen gebedsdienst vindt plaats in het kader van de Vredesweek 2018. Voorgangers zijn pastor Lidy Langendijk en ds. Rebecca Onderstal. De Cantorij o.l.v. Anja van Velzen zingt de koorwerken, de organist is Erik Heijerman.

Op het 20e- en 21e-eeuwse koorrepertoire staan een ‘Introit’ (Jubilate Deo in D van C. V. Stanford), de ‘Canticles’ (Magnificat en Nunc Dimittis, de Sarum Service van Malcokm Archer uit 2016), en een ‘anthem’ (Though I speak with the tongues of men van Edward Bairstow), en verder een Psalmchant en de ‘Preces and responses’ (de gezongen lofprijzingen en responsies, deze keer eenstemmig gereciteerd door voorzanger en koor). Er zijn drie door-en-door Engelse hymns ingevoegd voor samenzang. De orgelmuziek is van Léon Boëllmann, uit diens Les Heures Mystiques.

Bij de uitgang wordt gecollecteerd voor het wereldwijde vredeswerk van PAX en Kerk in Actie.

Op zondag 4 november (17.00 uur) zingt de Cantorij weer een evensong, maar dan in de Opstandingskerk. En op zondag 2 december (16.00 uur) zingt het Jongerenkoor een evensong in de Grote Kerk in Wijk bij Duurstede.

Agenda

Geen evenementen

b adres

b kerkdienst

b email

b abonneren

b facebook

b twitter

ANBI

logo RGB DIAP transparant

ANBI