Logo PG Houten kleur
Een goed gesprek

Het kant 1, 3995 DZ, Houten, (030) 637 4986

Nieuws

Lucas Bijzantijns 10e eeuwLucas Passie van Ad Verhage op Palmzondag

Traditiegetrouw brengt de Cantorij op Palmzondag (14 april) om 17.00 uur passiemuziek in de passieviering ter inleiding op de Stille Week. Dit jaar is dat de gloednieuwe Nederlandstalige Lucas Passie van Ad Verhage, voor koor- en samenzang, met solisten, orgel en viool. In onze uitvoering vervangen we het orgel door piano.


De opzet is eenvoudig en traditioneel: de evangelist (een sopraan) vertelt zingend het lijdensverhaal volgens Lucas, waarbij het gesproken woord van Christus door een bas gezongen wordt, en de overige rolletjes (dienstmeisje, Pilatus, Petrus) door koorleden. Aan het begin, het eind en tussendoor is er samenzang van passieliederen, onder andere uit het Liedboek.

De passie is één groot stuk (naar schatting ca. 45 minuten), zonder onderbrekingen – met de samenzangliederen voelt de bezoeker zich onderdeel van het verhaal en van het muziekstuk.

Vorig jaar is in Amerongen al een voorlopige uitvoering geweest, maar inmiddels zijn de Christus-partijen toegevoegd en is de opzet gewijzigd, waarmee dit de eerste uitvoering wordt van een passie die mogelijk voor veel gemeenten haalbaar is om de komende jaren uit te voeren voor of in de Stille Week.

De Houtense uitvoering wordt verzorgd door de Cantorij met medewerking van Jeanette van Dalen en Dinette van Velzen (die de evangelistenrol verdelen), Aldert Piersma (de Christus-rol), Durk Bootsma (overige kleine mannenrollen), Janneke Broekhuizen (viool) en Henk de Winter (piano). Algehele leiding: Anja van Velzen.

Agenda

Geen evenementen

b adres

b kerkdienst

b email

b abonneren

b facebook

b twitter

ANBI

logo RGB DIAP transparant

ANBI