Logo PG Houten kleur
Een goed verhaal

Het kant 1, 3995 DZ, Houten, (030) 637 4986

Nieuws

Kerkdienst vanuit de Opstandingskerk via kerkradio en kerk-tv


Op zondag 15 maart is het niet mogelijk een kerkdienst te bezoeken in de Opstandingskerk. Naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen die gisteren vanuit de overheid bekend zijn gemaakt kunnen we niet anders dan besluiten de kerkdiensten niet te laten bijwonen.


Wel wordt er een kerkdienst gehouden en kunt u de dienst volgen via kerkradio en kerk-tv. Ds. Wout van der Lugt is de voorganger van deze zondag. We zijn blij dat hij bereid is op deze aangepaste manier een dienst te houden!

Let op: in plaats van twee diensten op de zondagmorgen verzorgen we één dienst, en wel om 10.00 uur. Van harte uitgenodigd deze dienst mee te maken.
Heeft u een voorbedeverzoek (die u nu niet in het gebedenboek kunt opschrijven), dan kunt u uw gebedsintenties indienen bij mij. Graag via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Overige diensten en activiteiten vanuit de Opstandingskerk

  •  De bijeenkomst na de dienst van zondag 15 maart, om de geboorteschijfjes uit te delen, vindt geen doorgang.
  •  De stilteviering op 15 maart om 20.30 gaat wel door.
  •  De veertigdagenvesper op woensdag 18 maart gaat wel door.
  • De voorstelling Bright Side of Life in Theater Aan de Slinger op 18 maart gaat niet door.
  •  Net als anders zal de kapel van tijd tot tijd open zijn. Wanneer een van de pastores in de kerk werkt, staat de deur open. Welkom!

 

Naar aanleiding van enkele vragen over het al dan niet doorgaan van activiteiten als kringen en koorrepetities het volgende:

 

Als PGH volgen wij de richtlijnen van de overheid en de adviezen van de PKN door geen kerkdiensten te beleggen. Verder houden we ons uiteraard aan de regel dat mensen met een neusverkoudheid, hoestklachten, keelpijn of koorts thuis moeten blijven en sociale contacten zo veel mogelijk moeten mijden tot ze weer zijn opgeknapt.

 

Als kerkenraad zien we geen reden op dit moment kleinschaliger activiteiten in de kerk zoals stilteviering, vesper, kringen, vergaderingen en koorrepetities te verbieden. Wel willen we aangeven dat iedereen daarin zijn of haar eigen afweging moet maken en dat het goed is om het belang van het al dan niet doorgaan af te wegen. Zodra er nieuwe maatregelen bekend worden gemaakt die van invloed zijn op onze activiteiten als kerkelijke gemeente informeren we u!


De pastores blijven uiteraard beschikbaar voor pastoraat. Kan er geen bezoek worden gebracht, dan is er altijd contact mogelijk via de telefoon, app en andere digitale wegen.

Agenda

Geen evenementen

b adres

b kerkdienst

b email

b abonneren

b facebook

b twitter

ANBI

logo RGB DIAP transparant

ANBI