Logo PG Houten kleur
Een goed verhaal

Het kant 1, 3995 DZ, Houten, (030) 637 4986

Jeugdwerk JOINED! 12-18 jaar

 

 iNBTWn

Tijdens de preek in de kerkdienst om 10.45 uur is er tienernevendienst voor eerste, tweede en derde klassers van de middelbare school. We lezen uit de schriftlezing van die zondag uit de ‘bijbel in gewone taal’ en bespreken de tekst met elkaar, of bereiden samen met de 'jongemensendominee' Bram de dienst van de volgende zondag voor. 
Meer informatie via dit formulier.

 

Take a Break

Na de dienst van 10.45 uur is er voor kinderen 12- en voor jeugd 12+ veel te beleven in de Barzaal. Kinderen kunnen komen om spelletjes te spelen, te poolen of tafelvoetballen terwijl de volwassenen beneden koffie drinken. Tieners staan achter de bar en doen ook lekker mee. Wil je (12+ of ouder?) helpen het team te versterken? We zoeken ook nog ouders die een oogje op de kinderen zouden willen houden of de tieners kunnen helpen achter de bar. 

Voor info en aanmelden kun je dit formulier gebruiken.

 

Discover catechese

Discover is het catecheseprogramma van de Protestantse Gemeente Houten, met voor elke groep een andere 'maat'.  Discover S start in groep 7 van de basisschool en de Discover XL-groep loopt tot het eind van de middelbare school. Elke maat biedt een leeftijdsspecifiek leerprogramma met aansprekende thema’s. Voor middelbare scholieren is er naast het inhoudelijke gedeelte ruimte om elke vrijdagavond met je vrienden te chillen in de barzaal van de kerk.
Klik hier voor S/M en hier voor L/XL/XXL.

 

Stepdance So Double You

tepdance: een energieke en indrukwekkende manier van dansen mét een christelijke boodschap. Zo'n 10 enthousiaste tieners (12-18 jaar) vinden in So Double U een veilige haven voor vriendschap, groei en ontwikkeling. Het dansen vraagt oefening in discipline, verantwoordelijk zijn en persoonlijke inzet. De teamspirit helpt jonge mensen zich positief te ontwikkelen en bezig te zijn met geloofs- en levensvragen. De zorg voor en betrokkenheid met elkaar en goede voorbereiding op presentaties en workshops nemen deze tieners uiterst serieus. Elke tiener mag zich aansluiten om zich het stepdansen eigen te maken, en deel te worden van deze groep.

 

Wanneer?

So Double U traint elke vrijdag van 19.00 tot 20.30 uur in de Opstandingskerk. Daarna gaat het stepteam tot 21.30 uur met elkaar in gesprek over de Bijbel of geloofszaken. Dit uurtje extra maakt integraal deel uit van de stepdancetraining. Na de training en bijbelstudie is er ruimte om te chillen in de Barzaal. 

 

So Double U verzorgt op uitnodiging presentaties en workshops in het hele land, bijvoorbeeld in jeugd- en kerkdiensten, bij jongerenactiviteiten of op scholen. De internationale uitwisselingsprogramma's vormen vaak het hoogtepunt van het stepseizoen. In de zomer van 2011 nam So Double U deel aan de derde Stepfest, dit keer in Reykjavik, IJsland, samen met stepteams uit Europa en Amerika. In 2012 ging de zomerreis naar Moldavië, waar via het werk van Youth for Christ Oost-Europa ontmoeting met jongeren centraal stond. Op drie plaatsen in het land deden ze mee in kindercentra en in kerkelijke gemeenschappen. Leven en geloven werd gedeeld, met Stepdance als middel voor uitwisseling en communicatie. In 2013 volgde deelname aan het jongerenfestival van de YMCA in Praag en in 2014 zijn ze, in samenwerking met Atlantic Bridge, afgereisd naar Kroatië.

 

MISSIE: het bouwen van bruggen en het afbreken van muren, tussen jongeren, en tussen God en mensen, houdt ons gaande.

Klik hier voor meer informatie.

 

Jongerenkoor

Houd je van zingen? Wil je werken aan je stem en een mooie koorklank? Wil je meewerken aan diensten en concerten in Houten en daarbuiten? Van harte welkom op het Jongerenkoor!
Klik hier voor meer informatie.

 

Tienerkamp

Ga je volgend schooljaar naar de brugklas of een hogere klas en ben je maximaal 15 jaar dan mag je mee op tienerkamp. Het echte kampleven kun je niet van papier halen, dat moet je zelf beleven! Veel sport, (nacht­)spelen, corvee en vriendschappen maken het onvergetelijk.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

 

Deelname aan activiteiten

Naast veel reguliere activiteiten worden er elk jaar vanuit de gemeente initiatieven gestart om deel te nemen aan o.a.  Sirkelslag.