Logo PG Houten kleur
Een goed verhaal

Het kant 1, 3995 DZ, Houten, (030) 637 4986

Stepgroep in actieStepdancegroep "So Double U"

Stepdance: een energieke en indrukwekkende manier van dansen mét een christelijke boodschap. Zo'n 10 enthousiaste tieners (12-18 jaar) vinden in So Double U een veilige haven voor vriendschap, groei en ontwikkeling. Het dansen vraagt oefening in discipline, verantwoordelijk zijn en persoonlijke inzet. De teamspirit helpt jonge mensen zich positief te ontwikkelen en bezig te zijn met geloofs- en levensvragen. De zorg voor en betrokkenheid met elkaar en goede voorbereiding op presentaties en workshops nemen deze tieners uiterst serieus. Elke tiener mag zich aansluiten om zich het stepdansen eigen te maken, en deel te worden van deze groep.

 

Wanneer?

Stepgroep met ijs

So Double U traint elke vrijdag van 19.00 tot 20.30 uur in de Opstandingskerk. Daarna gaat het stepteam tot 21.30 uur met elkaar in gesprek over de Bijbel of geloofszaken. Dit uurtje extra maakt integraal deel uit van de stepdancetraining. Na de training en bijbelstudie is er ruimte om te chillen in de Barzaal. 

 

So Double U verzorgt op uitnodiging presentaties en workshops in het hele land, bijvoorbeeld in jeugd- en kerkdiensten, bij jongerenactiviteiten of op scholen. De internationale uitwisselingsprogramma's vormen vaak het hoogtepunt van het stepseizoen. In de zomer van 2011 nam So Double U deel aan de derde Stepfest, dit keer in Reykjavik, IJsland, samen met stepteams uit Europa en Amerika. In 2012 ging de zomerreis naar Moldavië, waar via het werk van Youth for Christ Oost-Europa ontmoeting met jongeren centraal stond. Op drie plaatsen in het land deden ze mee in kindercentra en in kerkelijke gemeenschappen. Leven en geloven werd gedeeld, met Stepdance als middel voor uitwisseling en communicatie. In 2013 volgde deelname aan het jongerenfestival van de YMCA in Praag en in 2014 zijn ze, in samenwerking met Atlantic Bridge, afgereisd naar Kroatië.

 

MISSIE: het bouwen van bruggen en het afbreken van muren, tussen jongeren, en tussen God en mensen, houdt ons gaande.

 Vraag via dit formulier om meer informatie.