Logo PG Houten kleur
Schatten delen

Het kant 1, 3995 DZ, Houten, (030) 637 4986

jongerenkoor artikel

Jongerenkoor Samen op Weg

HJongerenkoor Samen op Weg bestaat al meer dan twintig jaar. Het werd opgericht door Anja van Velzen, die het koor heeft gedirigeerd tot 2012.

 

Het debuteerde in de kerstnachtdienst van 1995. Hanna Rijken volgde haar op, en sinds oktober 2013 staat het koor onder leiding van Rienk Bakker. Het koor zingt alle soorten repertoire, van klassiek tot jazz, van Renaissance tot musical. Het werkt mee aan diensten in de Opstandingskerk (de thuisbasis), maar soms ook elders, zoals in de Grote Kerken  van Vianen en Wijk bij Duurstede, waar het  volledige Engelse evensongs zong. Het nam vele malen deel aan het Nationaal Jongerenkoren Festival in Rijsbergen, waar het koor in de competitie vrijwel steeds zeer hoog eindigde (en één keer zelfs nationaal kampioen werd), en waar het verschillende andere prijzen won, waaronder vier  keer de compositieprijs met werken van Hans Belderbos, Reitze Smits (2x) en Geerten Liefting. 

 

Dynamische en ondernemende groep
Jongerenkoor Samen op Weg is een dynamische en ondernemende groep. Dat was het in het verleden al, met grote evenementen als NCRV-kerstmusicals, medewerking aan de PKN-fusiedienst (Utrechtse Domkerk, 12 december 2002), Kerk- en Liedboekdagen (Jaarbeurs Utrecht, Jacobikerk Utrecht), PKN-tournee monumentale kerken op Monumentendag 2005, medewerking aan tweede Nederlandse Iona-cd ‘Opstaan’ (2008), en bezoek aan Bristol (2013), waar het zong in St Mary Redcliffe, en bij de United Reformed Church Trinity Henleaze een concert gaf en meewerkte aan de dienst. Vrij recent (oktober 2015) gaf het jongerenkoor een concert in de Grote Kerk in Vianen.

Dit jaar zijn in de passietijd twee uitvoeringen gegeven van het hedendaagse Via Crucis van de componist Dick Le Mair, een indrukwekkend stuk dat uitgevoerd werd in zowel de r.-k. kerk als de Opstandingskerk.

Voor oktober staat een trip naar Londen op de agenda waar het koor in diverse kerken zal zingen, en waar het in St Paul’s Cathedral een evensong zal meemaken.
Op 10 juni a.s. geeft het jongerenkoor in onze kerk een benefietconcert, ten behoeve van de Londen-trip, met een verrassend Engels programma.

Meedoen?
Je bent van harte welkom om een keer te komen kijken bij de repetities. Die zijn op zondagavond van 18.45 uur tot 20.30 uur in de Opstandingskerk te Houten. Iedereen is welkom, ook van buiten de Protestantse Gemeente Houten. De leeftijd: vanaf de brugklas. Het koor streeft naar een zo hoog mogelijke kwaliteit, gecombineerd met veel gezelligheid en diverse sociale activiteiten. Dat betekent dus een uitstekende stemtraining en muzikale vorming én een leuke groep mensen, met vriendschappen voor het leven…
 
Wil je meer informatie? Kom dan zondagavond gewoon langs bij het koor of neem contact op met Elly Veld via dit formulier .

Bekijk en volg ons op YouTube of op Facebook.

Koor Evensong Vianen

 

b adres

b visie

b kerkdienst

b email

b abonneren

b facebook

b twitter

ANBI

logo RGB DIAP transparant

ANBI