Logo PG Houten kleur
Een goed verhaal

Het kant 1, 3995 DZ, Houten, (030) 637 4986

Koor Kanto!

Een koorlid: “Koor Kanto is een unieke groep. Bij veel groepen of verenigingen waar je aan deelneemt heb je het na een tijdje meestal wel weer gezien. Bij dit koor blijft echter een wereld van mogelijkheden en ervaringen voor je opengaan, zonder dat dit je veel tijd, moeite of geld kost.”

 

Koor Kanto, voorheen bekend onder de naam ‘Jongerenkoor Samen op Weg’ bestaat al meer dan twintig jaar. Het debuteerde in de kerstnachtdienst van 1995. Het werd opgericht door Anja van Velzen, die het koor heeft gedirigeerd tot 2012. Hanna Rijken volgde haar op, en sinds oktober 2013 staat het koor onder leiding van Rienk Bakker.

 

WhatsApp Image 2019 10 12 at 23.16.4714

 Project filmmuziek in theater ‘Aan de Slinger

 

Het koor zingt alle soorten repertoire, van klassiek tot jazz, van Renaissance tot musical. Het werkt mee aan diensten in de Opstandingskerk (de thuisbasis), maar soms ook elders, zoals in de Grote Kerken  van Vianen en Wijk bij Duurstede, waar het volledige Engelse Evensongs zong. Het nam vele malen deel aan het Nationaal Jongerenkoren Festival in Rijsbergen waar het koor in de loop van de jaren diverse prijzen won.

 

Dynamische en ondernemende groep

Koor Kanto is een dynamische en ondernemende groep. Dat was het in het verleden al, met grote evenementen als NCRV-kerstmusicals, medewerking aan de PKN-fusiedienst (Utrechtse Domkerk, 12 december 2002), Kerk- en Liedboekdagen (Jaarbeurs Utrecht, Jacobikerk Utrecht), PKN-tournee monumentale kerken op Monumentendag 2005, medewerking aan tweede Nederlandse Iona-cd ‘Opstaan’ (2008), en bezoek aan Bristol (2013), waar het zong in St Mary Redcliffe, en bij de United Reformed Church Trinity Henleaze een concert gaf en meewerkte aan de dienst. In oktober 2015 gaf het koor een concert in de Grote Kerk in Vianen onder de titel ‘New Ritual Music’ waar nieuwe koorwerken op oude teksten centraal stonden. 

 

In 2017 zijn in de passietijd twee uitvoeringen gegeven van het hedendaagse Via Crucis van de componist Dick Le Mair, een indrukwekkend stuk dat uitgevoerd werd in zowel de r.-k. kerk als de Opstandingskerk. Op Palmzondag 2018 is dit werk opnieuw uitgevoerd, onder auspiciën van de landelijke PKN.

 

In oktober 2017 maakte het Jongerenkoor een excursie naar Engeland waar het in St. Paul’s Cathedral een Evensong bijwoonde en zelf zong in een kerkdienst van de Welsh Church. Als hoogtepunt van deze reis werd een volledige Evensong gezongen in St. John the Baptist Church.

 

En, tekenend voor de grote variatie in repertoire: in oktober 2019 bracht het koor een programma volledig bestaande uit filmmuziek. Dit concert werd gegeven in theater ‘Aan de Slinger’ in Houten met medewerking van een professioneel combo.

 

20190601 140522

Project met Stef Bos voor Pinksteruitzending PKN

 

Meedoen?

Concluderend zou je kunnen zeggen dat Koor Kanto! eigenlijk alles zingt wat los en vast zit, als er maar een uitdaging in zit en de muziek goed geschikt is voor meerstemmig koor. 

 

Je bent van harte welkom om een keer te komen kijken bij de repetities. Die zijn op zondagavond van 19.30 uur tot 21.00 uur in de Opstandingskerk te Houten. Iedereen tussen 12 en 40 jaar is welkom.

 

Het koor streeft naar een zo hoog mogelijke kwaliteit, gecombineerd met veel gezelligheid en diverse sociale activiteiten. Dat betekent dus een uitstekende stemtraining en muzikale vorming én een leuke groep mensen met vriendschappen voor het leven…

 

Sluit je weekend af en begin je werk – of studieweek met anderhalf uur heerlijk zingen!

 

Wil je meer informatie? Kom dan op zondagavond gewoon langs bij het koor of neem contact op met het bestuur via dit formulier .

 

Bekijk en volg ons op YouTube of op Facebook.