Logo PG Houten kleur
Een goed verhaal

Het kant 1, 3995 DZ, Houten, (030) 637 4986

Nieuws

buitenkerk kleinBuitenkerk, in de anderhalve meter samenleving

Velen missen de ontmoeting nu we niet gemakkelijk bij elkaar kunnen komen. We missen het kerkgebouw, de gemeente die samen zingt, het bijpraten en met elkaar optrekken. Daarom gaan we op zoek naar creatieve manieren om samen kerk te zijn, op anderhalve meter, samen, in kleine groepjes of online verbonden. Dat is Buitenkerk! Het thema van Buitenkerk van 14 tot 28 juni is ‘RUIMTE’.

Ruimte heeft te maken met wat we vierden met Pinksteren: de Geest laat ons ademhalen en verbindt ons met elkaar. Er komt creativiteit en ideeën komen aanwaaien, terwijl de Geest mensen met elkaar verbindt.
Maar hoe ervaren we dat nu, in tijden van corona? Ervaar jij benauwdheid, gebrek aan ruimte om te bewegen? Mis je verbinding? Krijg je juist ruimte voor wat echt belangrijk is, voor iets nieuws?

De Buitenkerk is een uitnodiging om elkaar op te zoeken en te ontmoeten, om zo kerk te zijn. Je kunt een wandeling maken met gesprek, of een meditatieve oefening doen Je kunt ergens in de tuin of op een plein praten over 'een lege kerk', of je kunt creatief anders kijken (Annelieke doet het voor in een filmpje) aan een tafel die groot genoeg is om het samen te doen. Download het boekje hier:

In het Buitenkerk boekje vind je info over verschillende activiteiten om alleen, met een ander, of een groepje te doen. Veel ervan kan buiten. We hopen dat je elkaar opzoekt en zo de ruimte vindt die er wèl is om gemeente te zijn met elkaar.

Zoek je iemand om één van deze activiteiten samen mee te doen dan helpen we je zoeken! App of mail ook daarvoor naar Linda van den Broek 06 5166 3615.

tekening Corry Smid kleinCorry Smid tekende Buitenkerk: een open kerk waaruit het licht mee naar buiten is gebracht. Natuur, de kaars staat op een verbindende bank, de kleuren van het kerkelijk jaar zijn te zien, er is water, de boomstammen vormen een kruis, de jaarringen verbeelden onze unieke verhalen die we meenemen naar elke échte ontmoeting.

 

Agenda

Geen evenementen

b adres

b kerkdienst

b email

b abonneren

b facebook

b twitter

ANBI

logo RGB DIAP transparant

ANBI