Logo PG Houten kleur
Een goed verhaal

Het kant 1, 3995 DZ, Houten, (030) 637 4986

Nieuws

Corona en de kerk

Voornemen: 30 kerkgangers per zondag 16 mei

We hopen op zondag 16 mei weer 30 kerkgangers (+medewerkers) in de kerk te mogen ontvangen. Als het doorgaat, zal het online reserveringssysteem weer actief worden.  We nemen hierover een besluit op woensdag 12 mei en delen dat besluit op dat moment, evenals de details rond het reserveringsysteem.   

Versoepelen maatregelen Eredienst 

De komende tijd hopen we op weg te zijn naar weer een steeds vollere kerkzaal. Hoe dit traject eruit gaat zien en hoelang het zal duren, is vooralsnog onzeker. 

 

Hieronder volgen een aantal afwegingen die we hebben gemaakt:

  1. Hoewel er landelijk wordt versoepeld, wijst het OMT erop dat de cijfers op dit moment nog zeer hoog zijn. De verwachting is wel dat de besmettingscijfers en de ziekenhuiscijfers snel beter zullen worden. In lijn met het OMT willen we zeker weten dat een neerwaartse trend is ingezet. Daarom is ervoor gekozen om de situatie op 12 mei te bezien en dan te besluiten over 16 mei. 
  2. Als de cijfers onverwacht hoog blijven, zullen we wellicht moeten besluiten om de versoepeling een week op te schuiven.  
  3. Krijgen gevaccineerden voorrang? Nee, daar kiezen we niet voor. Het vaccin beschermt tegen ernstig ziek worden door een besmetting, maar het is niet duidelijk of het vaccin ook beschermt tegen verspreiding. 

 

Actuele informatie over de kerkdiensten is ook te vinden op de website. Als er grote veranderingen zijn dan zullen we die ook delen via de email.  Met vragen kunt u terecht bij de scriba Margriet Visser (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of de clustercoördinator Eredienst Matthijs de Winter (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

 

b adres

b kerkdienst

b email

b abonneren

b facebook

b twitter

ANBI

logo RGB DIAP transparant

ANBI