Logo PG Houten kleur
Een goed verhaal

Het kant 1, 3995 DZ, Houten, (030) 637 4986

Nieuws

martine vonk afbeeldingGroene inspiratie bij Martine Vonk lezing op 13 november

Zaterdagmiddag 13 november houdt Tini Brugge de jaarlijkse Martine Vonk-lezing. Tini Brugge is biologe en actief op het gebied van natuur, milieu en (christelijke) spiritualiteit.

 

Tiny Brugge schrijft columns en boeken over kloostertuinen en liturgisch bloemschikken. Vanuit de Franciscaanse spiritualiteit neemt ze ons mee in praktische uitwerking voor het dagelijks leven voor voedsel, tuin, en dergelijke. Tini en Martine hadden vaak contact over hun strijd voor een duurzame wereld. Na de lezing kunt u kiezen uit 4 workshops: liturgisch bloemschikken, duurzaam voedsel, het vergroten van de biodiversiteit in je eigen tuin en de openbare ruimte. Of een buitenexcursie met Klaas- Hemke van Meekeren over biodiversiteit in de leefomgeving.

 

De Martine Vonk-lezing is ingesteld om het gedachtegoed van Martine Vonk levend te houden en verder te verspreiden. Martine woonde in Houten en zette zich in voor een duurzame én vrolijke levensstijl vanuit een brede christelijke spiritualiteit, Ze overleed in november 2019. De lezing wordt georganiseerd vanuit de Katholieke, Protestantse en Nederlands gereformeerde kerk in Houten.

 

 

Tijd: 13 november, 14.00 uur, afsluiting met borrel om 16.15 uur.

Plaats: Opstandingskerk, Het Kant 2 in Houten.

Toegang: vrijwillige bijdrage.

Opgeven vóór 10 november via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Martine Rogier Bos 450 300

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Martine Vonk. Foto: Rogier Bos