Logo PG Houten kleur
Een goed verhaal

Het kant 1, 3995 DZ, Houten, (030) 637 4986

Nieuws

kapel foto 002Stilte zoeken in de Opstandingskerk

Doordeweeks is de kerk ook een plek van gebed. De kapel is op verschillende momenten open om even een kaarsje aan te steken, te bidden of tot jezelf te komen. Vooral in de ochtenden, als het bord buiten staat, kun je naar binnen. 

 

Morgengebed in de kapel

Vier ochtenden in de week is er een morgengebed, in de kapel, met een eenvoudige liturgie, een lied, Bijbeltekst, psalm en stilte. We vormen zo een klein beetje klooster ritme, midden in Houten. 

Je kunt zomaar binnenlopen om een keer mee te doen (zijn er veel mensen, dan is het gebed in de kerk). Op maandagmorgen om 7 uur kun je aan het begin van de werkweek mee bidden, op de dinsdag, woensdag en donderdag is het morgengebed om 8.45 uur. 

 

Maandelijks stiltemoment

Op de eerste donderdagavond van de maand is er een moment van stilte, van 20u tot 20.30u, voor iedereen die samen met anderen wil oefenen met meditatie. Je kunt zonder aanmelding via de kapel ingang binnenkomen.

 

Meedoen met de meditatiekring

Er is een maandelijkse bijeenkomst van de meditatiekring; op de derde donderdag van de maand van 19.45 tot 21.00 uur oefenen we met stil zijn en mediteren, bespreken onze ervaringen en putten uit een boek (Mirjam van de Vegt Koester je hart: 40 stiltetips voor je leven). Wil je meer weten, dan kun je contact opnemen met Engelien Bakker.