Logo PG Houten kleur
Een goed verhaal

Het kant 1, 3995 DZ, Houten, (030) 637 4986

Uitgelicht

4 oktober luiden de kerkklokken voor vrede FranciscusSultanTriptiek 5Klein

 

In de vredesvesper van 21 september stonden we stil bij de ontmoeting (achthonderd jaar geleden!) tussen van Francicus van Assisi en sultan Malek Al-Kamil van Egypte. Franciscus trok mee met de vijfde kruistocht. Niet om de wapens op te nemen, maar het gesprek te zoeken. Twee vreemden ontmoetten elkaar in vrede. De een was en bleef christen, de ander was en bleef moslim. De ontmoeting heeft een bijzonder effect gehad, in het bijzonder op Franciscus. Hij had geloofsverwantschap gevoeld met een andersgelovige en was onder de indruk door de adhan, de oproep tot gebed. Kort daarop schreef hij een brief aan de stadsbestuurders en de custoden, waarin hij opriep om elke dag de klokken te luiden of een andere oproep tot gebed te geven. Zodat God met heel het volk over heel de aarde geloofd kan worden.

Op vrijdag 4 oktober 2019 luiden om 14 uur wereldwijd de klokken. Ook die van de Opstandingskerk. Op de feestdag van Franciscus van Assisi, op het moment van het vrijdaggebed, om gehoor te geven aan Franciscus' verlangen, om die belangrijke ontmoeting tussen Franciscus en de Sultan te gedenken, om in verbondenheid met onze moslimbroeders en -zusters samen te bidden voor vrede.

De overweging in de vredesvesper kunt op hier nalezen: https://www.pghouten.nl/26-frontpagina/preken/601-21-september-2019-ds-martin-snaterse

Agenda

Geen evenementen

b adres

b kerkdienst

b email

b abonneren

b facebook

b twitter

ANBI

logo RGB DIAP transparant

ANBI