Logo PG Houten kleur
Een goed verhaal

Het kant 1, 3995 DZ, Houten, (030) 637 4986

Uitgelicht

Op 28 januari 2020 was er een gemeenteavond in de Opstandingskerk. Het onderwerp van de avond was ons gemeenteprofiel: ‘Wie zijn we als gemeente, en wie willen we zijn’. Er waren ruim 100 gemeenteleden aanwezig, een prachtige opkomst.

 

U kunt het complete verslag downloaden:
 

Wilt u graag alle uitkomsten in cijfers bekijken, dan kunt u bij de scriba een exemplaar opvragen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

de aanleiding

Wij zijn ergens toe geroepen als gemeente, en die roeping houdt nooit op. Er is echter steeds spanning tussen roeping – verlangen – werkelijkheid. Wie we zijn èn wie we willen zijn, is een doorgaand gesprek, steeds weer. Een gesprek dat helpt om keuzes te maken waar we onze energie in steken. Een gesprek dat een basis vormt om te weten wat we vragen en hopen van elkaar. Daarnaast is het hebben van een gemeenteprofiel (een beschrijving van wie we willen zijn) nodig voor de predikantsvacature die is ontstaan door het vertrek van ds. Martin Snaterse. Bovendien is het met elkaar nadenken over ons gemeenteprofiel een goede aanloop voor het vervolg op het visiedocument ‘Schatten om te delen 2015-2020’ dat dit jaar ‘afloopt’.

 

Onze middelen zijn beperkt en nemen op sommige terreinen af: we zullen daarom soms keuzes moeten maken waarin we menskracht, tijd, energie en geld willen steken. We kunnen ons niet op alle terreinen volledig inzetten. Kiezen wat op dit moment aan de orde is, is ook een kwestie van luisteren naar God. Wat wordt er nu vooral van ons gevraagd?

 

Agenda

Geen evenementen

b adres

b kerkdienst

b email

b abonneren

b facebook

b twitter

ANBI

logo RGB DIAP transparant

ANBI